maanantai 27. heinäkuuta 2020

Oletko pettäjä?

Köysi, Johto, Sydän, Rakkaus, Ystävyys

Oletko miettinyt millainen Jeesuksen seuraaja olet? Olenko kuin Pietari vai olenko Juudas Iskariot? Pohdin hieman Juudaksen tilannetta seuraavaksi. aloitetaan siitä, kun Jeesus ja opetuslapset olivat pääsiäisaterialla.

Jeesus ja opetuslapset olivat asettuneet pääsiäisaterialle. Jeesus oli pessyt opetuslasten jalat ja osoittanut, että opetuslapset olivat velvollisia palvelemaan toisiaan. Aterian aikana Jeesus kertoi seuraavaa. 

Joh. 13:18. En minä teistä kaikista puhu. Minä tiedän, ketkä olen valinnut. Mutta tämän raamatunkohdan on käytävä toteen: 'Joka minun leipääni syö, on nostanut kantapäänsä minua vastaan.' 
19. Sanon tämän teille jo nyt, ennen kuin se tapahtuu, jotta sen tapahtuessa uskoisitte, että minä olen se, joka olen.
20. Totisesti, totisesti minä sanon teille: joka ottaa vastaan sen, jonka minä lähetän, ottaa vastaan minut. Mutta joka ottaa vastaan minut, ottaa vastaan hänet, joka on minut lähettänyt."

Jeesus ilmaisee, että yksi opetuslapsista pettää Hänet ja tuo esille raamatun kohdan, jossa se kerrotaan. Tämä kohta löytyy Psalmeista.

Ps. 41:10. Jopa läheinen ystäväni, johon minä luotin
ja joka söi leipääni,
on nostanut kantapäänsä minua vastaan.

Tämä Psalmi on Daavidin kirjoittama. Kun mietitään, kuka voisi olla ystävä, joka oli pettänyt Daavidin, me voisimme päätyä Ahitofelin. Ahitofelin neuvoja pidettiin Daavidin aikaan kuin Jumalalta saatuina, mutta hän petti Daavidin menemällä Absalomin puolelle. Kaikki ei mennyt kuitenkaan Ahitofelin ohjeen mukaan ja Ahitofel teki siitä omat päätelmänsä.

2 Sam. 17:23. Kun Ahitofel näki, ettei hänen neuvoaan noudatettu, hän satuloi aasinsa ja lähti kotiin omaan kaupunkiinsa. Annettuaan määräykset talonsa asioista hän hirttäytyi. Niin hän kuoli, ja hänet haudattiin isänsä hautaan.

Ahitofelia pidetään Juudas Iskariotin esikuvana. Ensinnäkin hän oli Daavidin läheinen ystävä, kuten Juudas Iskariot oli ollut Jeesuksen lähimpien kahdentoista miehen ryhmässä. Toiseksi hän kavalsi ystävänsä silloin, kun hän oli suuressa hädässä. Samoin teki Juudas Iskariot. Hän kavalsi Jeesuksen ja jopa paljasti Hänen olinpaikkansa vihollisille. Kolmanneksi Ahitofel teki itsemurhan, kuten teki myös Juudas Iskariot. Nämä kaksi miestä ovat ainoat, jotka tekevät Raamatussa itsemurhan hirttäytymällä.

Jeesus kertoi kaiken etukäteen, jotta opetuslapset tietäisivät, että Jeesus on Jumala. “Minä olen” on Jumalan nimi, jonka Hän kertoi Moosekselle palavan pensaan luona. Sen jälkeen Jeesus sanoo kahdesti sanan totisesti, jolla Hän korostaa seuraavaa opetusta. Jae 20.” Totisesti, totisesti minä sanon teille: joka ottaa vastaan sen, jonka minä lähetän, ottaa vastaan minut. Mutta joka ottaa vastaan minut, ottaa vastaan hänet, joka on minut lähettänyt." Kun me kerromme evankeliumia ihmisille ja he ottavat sen vastaan, he ottavat myös vastaan Jeesuksen ja Isän. Meille on annettu valtavan arvokas tehtävä evankelioida maailmaa.

Niin kuin Daavidin ja Jeesuksen aikaan oli seurakunnassa pettureita, niin niitä on nytkin. Kaikki eivät tehneet itsemurhaa katuessaan tekemisiään. Niin on nytkin, kaikki eivät tee itsemurhaa. Silti heitä on meidän keskuudessa ja he voivat käyttäytyä kuin kuka tahansa Jeesukseen Kristukseen uskova, mutta sisimmässään eivät ole tyytyväisiä siihen, mitä usko heille antaa. Usein he kaipaavat jotain enemmän.  Nähtävästi Juudas odotti jotain enemmän, kuten että Jeesuksesta tulisi maallinen kuningas ja näin valloittaisi Israelin takaisin Roomalaisilta. Hän oli myös varas. Hänen tahtonsa ei toteutunut, joten Saatana pääsi hänen sisäänsä ja toteuttamaan Juudaksen kautta oman tahtonsa. Samoin voi käydä uskovalle, joka antaa elämässään asua syntiä, kuten ahneutta. Silloin Paholainen voi käyttää häntä omiin tarkoituksiin, jopa pettämään toisia uskovia.

Johannes kirjoittaa myös, että antikristukset ovat meistä lähtöisin.

1 Joh. 2:18. Lapset, nyt on viimeinen aika. Te olette kuulleet, että Antikristus on tulossa, ja niin onkin nyt monta antikristusta ilmaantunut. Siitä me tiedämme, että nyt on viimeinen aika.
19. Meidän keskuudestamme he ovat lähteneet, mutta he eivät kuuluneet meihin. Jos he olisivat todella kuuluneet meihin, he olisivat pysyneet joukossamme. Mutta pitihän käydä ilmi, etteivät kaikki ole yhtä meidän kanssamme.

Näen tässä jotain samaa kuin Juudaksen tilanteessa. Antikristuksia on ollut alusta alkaen kuin esikuvana tulevasta Antikristuksesta. Antikristusten tarkoitus on erottaa meidät Jeesuksesta, jotta seuraisimme Paholaista ja hänen enkeleitään helvettiin. Meillä on jatkuva taistelu näitä henkivaltoja vastaan, mutta ei niin, että ajaisimme niitä pois tai sitoisimme heitä. Efesolaiskirjeessä kerrottu sotavarustus on meille annettu ja se sekä suojaa meitä, että pahana päivänä voimme puolustautua sen antamin varustuksin. Näin me pysymme pystyssä. 

Paholainen ei käy reilua sotaa meitä vastaan, vaan menee siitä, mistä aita on matalin. Siksi meidän varustus tulee olla vahva Herrassa. Juudas ei sitä ollut ja siksi hän teki sen minkä teki. Hänet petettiin totaalisesti. Meidän ei tarvitse kulkea Juudaksen jalanjäljissä. Kun huomaamme, että Paholainen on päässyt meidät pettämään, meillä on aina mahdollisuus kääntyä takaisin ja Jeesus ottaa meidät avosylin vastaan. Hän puhdistaa meidät verellään ja kaikki on annettu anteeksi. Voimme aloittaa kuin puhtaalta pöydältä Jeesuksen kanssa.

Tunnisteet: , , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu