sunnuntai 26. heinäkuuta 2020

Enkelien palvonta?

Angel, Patsas, Enkeli Kuva, Nainen

Silloin tällöin Facebookissa ilmestyy itselleni sivu, jossa pyydetään valitsemaan enkelikortti, jonka kautta enkeli ilmoittaa tulevia asioita. Itselleni tuo sivu on kuin punainen vaate härälle. Enkeleiltä ei kysellä tulevia asioita. He ovat Jumalan sanansaattajia ja tuovat sanoman Jumalalta, kun Jumala niin tahtoo. Näin kävi Marialle ja Joosefille aikoinaan. Enkelit myös suojelevat meitä sekä auttavat meitä erilaisissa tilanteissa. Siis me emme kysele enkeleiltä tulevaisuuden tapahtumista, vaan jätämme ne Jumalan käteen rukouksessa, samalla pyytäen Jumalalta viisautta toimia Hänen tahtonsa mukaan. Enkelit eivät ole kaikkitietäviä, joten he eivät voi meille kertoa tulevaisuudesta sen enempää kuin ennustajatkaan. 

Olen törmännyt myös toisenlaiseen oppiin enkeleistä. Siinä niitä herätetään enkeleitä puhaltamalla torveen. On kuulemma paikkoja, joissa enkelit nukkuvat ja heidät täytyy näin herättää. Tämäkään ei ole Raamatun mukaista opetusta. Me emme voi enkeleitä herätellä tai komennella. Vain Jumalalla on valta antaa tehtäviä enkeleille. Toisaalta missään ei kerrota, että enkelit nukkuisivat. Enkelit ovat henkiolentoja, joten he eivät tarvitse unta.

Enkeleiden palvonta on samaa kuin epäjumalien palvonta. Ilmestyessään ihmiselle, enkelit eivät anna kumartaa itseään. He ovat palvelevia henkiä.

Hebr. 1:13. Kenelle enkeleistä hän on koskaan sanonut:
"Istu minun oikealle puolelleni, kunnes minä panen vihollisesi sinun jalkojesi astinlaudaksi"?
14. Eivätkö he kaikki ole palvelevia henkiä, palvelukseen lähetettyjä niitä varten, jotka saavat periä pelastuksen?

Siksi Raamatussa varoitetaan enkelien palvomisesta.

Kol. 2:18. Älköön teidän voittopalkintoanne riistäkö kukaan, joka on mieltynyt nöyryyteen ja enkelien palvontaan, on näkyjensä vallassa ja lihallisen mielensä turhaan paisuttama

Ilm. 22:9. Ja hän sanoi minulle: "Varo, ettet sitä tee; minä olen sinun ja sinun veljiesi, profeettain, kanssapalvelija, ja niiden, jotka ottavat tämän kirjan sanoista vaarin; kumartaen rukoile Jumalaa".

Enkelien palvontaa esiintyy nykyään paljon. Monien on helpompi pyytää apua enkeleiltä kuin kääntyä Jumalan puoleen Jeesuksen nimessä. Pidetäänhän enkeleitä taivaallisina olentoina. Silti Raamattu kieltää niiden palvonnan ja rukoilemisen. 

Hyvin usein sanotaan, että kuollut ihminen muuttuu enkeliksi. Mutta näinhän asia ei ole. Me olemme ihmisiä kuoleman jälkeen, ihan samalla tavalla kuin olemme täällä maan päällä. Ainoa ero on, että meillä on kuoleman jälkeen ylösnousemusruumis.

Kun tahdot apua niin rukoile Jumalaa Jeesuksen nimessä. Enkelien rukoileminen on samaa kuin rukoilisit riivaajia. Enkelien palvonta ja heiltä neuvojen kysyminen ei kuulu kristinuskoon. 

Jeesus Kristus sovitti sinun synnin ristillä omalla verellään. Siinä on meidän pelastuksemme avain!

Näitä pähkäilin tänään.

Tunnisteet: , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu