keskiviikko 16. elokuuta 2017

Tempaus?

Joskus tulee vastailtua keskustelupalstoilla. Laitan tähän yhden vastauksen, joka koskee salaista tempausta, johon en usko.

Auringonlasku, Hämärä, Salama, Myrsky"Olet oikeassa, kyse ei ole pelastuksesta. Jeesus pelastaa. Mutta jos uskot siihen, että tempaus tapahtuu ennen “vihan aikaa” ja se ei tapahdukkaan, olet pulassa. Et ole osannut varautua siihen. Toisaalta, voit mennä kertomaan niille kristityille, jotka elävät konkreettisen kuoleman uhan alla, että ette joudu kärsimään niitä ahdistuksen aikoja….

Siis meidät pelastetaan nimenomaan Jumalan vihalta! Ja tämä viha on sama kuin Herran päivä VT:ssa. Se ei tarkoita tätä lopunaikaa, jota me elämme, vaan sen päättyessä tapahtuvaa vihan päivää eli Herran päivää. Jokainen, jolle ei pelastus kelpaa, kohtaa tämän vihan. Jolle se kelpaa, pelastuu tältä vihalta.

1 Tess. 1:9. sillä kaikki kertovat, millainen meidän tulomme teidän luoksenne oli ja miten te käännyitte epäjumalista Jumalan puoleen palvelemaan elävää ja todellista Jumalaa
10. ja odottamaan taivaista hänen Poikaansa, jonka hän herätti kuolleista, Jeesusta, joka pelastaa meidät tulevasta vihasta.

Jeesus ei tullut pelastamaan meitä tämän ajan vainolta, vaan Jumalan lopulliselta vihan tuomiolta eli iankaikkiselta kadotustuomiolta. Me olemme pelastettuja siitä.

2 Tess. 1:Mutta mitä tulee meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen tulemukseen ja kokoontumiseemme hänen luokseen, me pyydämme teitä, veljet,
2. ettette anna minkään hengen tai sanan tai minkään muka meidän lähettämämme kirjeen pelästyttää itseänne, niin että heti menetätte malttinne, ikään kuin Herran päivä olisi jo käsillä.
3. Älkää antako kenenkään millään tavoin eksyttää itseänne. Ensin näet tapahtuu luopumus ja ilmestyy laittomuuden ihminen, kadotuksen lapsi,
4. tuo vastustaja, joka korottaa itsensä yli kaiken, mitä jumalaksi tai palvottavaksi kutsutaan, niin että hän asettuu Jumalan temppeliin ja julistaa olevansa Jumala.

Tässä sanotaan selvästi, että ensin tapahtuu luopumus ja antikristuksen ilmestyminen ja sen jälkeen tulee Jeesus. Jeesuksen tuleminen on näkyvä. Antikristus on maan päällä, mutta Jeesus tulee pilvissä.

Matt. 24:26. Jos siis teille sanotaan: 'Katso, hän on autiomaassa', älkää menkö sinne, tai jos sanotaan: 'Hän on kammioissa', älkää uskoko sitä.
27. Sillä niin kuin salama leimahtaa idässä ja näkyy länteen asti, niin on oleva Ihmisen Pojan tulemus.
28. Missä on raato, sinne kokoontuvat korppikotkat."
29.        "Mutta heti noiden päivien ahdistuksen jälkeen aurinko pimenee eikä kuu anna valoaan. Tähdet putoavat taivaalta, ja taivaiden voimat järkkyvät.
30. Silloin taivaalla näkyy Ihmisen Pojan merkki ja kaikki maan sukukunnat vaikeroivat, kun näkevät Ihmisen Pojan tulevan taivaan pilvien päällä suuressa voimassaan ja kirkkaudessaan.
31. Suuren pasuunan soidessa hän lähettää enkelinsä kokoamaan hänen valittunsa neljältä ilmansuunnalta, taivasten ääristä niiden toisiin ääriin asti.

Ketä enkelit kokoavat maan ääristä asti, jos tempaus olisi tässä vaiheessa jo tapahtunut? Ei ketään! Kukaan ei voi pelastua tempauksen tapahduttua, koska tempaus on kertaluontoinen tapahtuma. Siksi tempausta ei ole voinut vielä tapahtua.

Tämä tempaus-oppi on aika uusi. Ennen 1700-lukua sitä ei tunnettu lainkaan. !800-luvulla se yleistyi ja nyt tiedämme lopputuloksen. Minusta on kyseessä eksytys, jossa Jumalan Sanaa vääristellään ja tuodaan ulkoapäin uusia tulkintoja.

Mutta jos haluat uskoa tuon, voit sen ihan rauhassa uskoa, mutta pidä varasi, ettet luovu uskostasi, kun koettelemukset kärjistyvät. Itse näen Jeesuksen tulon olevan oven takana. Marttyyrikuolemat ovat arkipäivää ja uskovat eksyvät mitä ihmeellisimpiin harhaoppeihin. Jokaiselle näyttää löytyvän mieluinen harhaoppi!

Herra avaa meidän silmämme näkemään ajan merkit!"

Tunnisteet: , , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu