maanantai 3. heinäkuuta 2017

Montako uskovaa?


Talon Tuleen, Koti, Palo, VaaraViime aikoina on mieleeni noussut usein Jeesuksen kysymys siitä, löytääkö Hän uskoa maan päältä silloin, kun Hän palaa takaisin. Tämä kysymys saa minut aina surulliseksi. Miksi Jeesus ei löydä uskoa maan päältä? Hän tietää, että eksytykset tulevat Saatanan kaikella voimalla ja voiman on antanut Jumala Saatanalle. Miksi? Näin uskovien uskollisuutta koetellaan. Rakastammeko Totuutta? Vai rakastammeko valhetta? Elämmekö Hengessä vai elämmekö lihassa? Etsimmekö Jumalaa vai haluammeko tyydyttää omia mieltymyksiä? Enkä kysy tätä sinulta, vaan ihan itseltäni. Mitä minä haluan? Haluanko sittenkin vain tämän elämän himojen tyydyttämistä vai haluanko tehdä sitä, mitä Jumala minun haluaisi tekevän?

Ei ole ensimmäinen kerta, jos Jumala ei löydä uskollisuutta sieltä, mistä Hän odottaisi sitä löytyvän. Aabrahamille Hän halusi kertoa, että oli aikeissa tuhota Sodoman ja Gomorran. Tästä tilanteesta kerrotaan 1 Mooseksen kirjan 18-luvussa. Aabraham kysyi Herralta: "Aiotko siis tuhota vanhurskaan yhdessä jumalattoman kanssa? Ehkä kaupungissa on viisikymmentä vanhurskasta. Aiotko todella tuhota paikan? Etkö säästä sitä siellä asuvien viidenkymmenen vanhurskaan tähden? Et suinkaan voi tehdä niin, että surmaat vanhurskaan yhdessä jumalattoman kanssa. Silloinhan vanhurskaan kävisi samoin kuin jumalattoman. Et voi tehdä niin! Eikö koko maailman tuomari tekisi oikeutta?" Herra lupasi säästää kaupungin, jos löytyisi 50 vanhurskasta eli oikeudenmukaista Jumalaan uskovaa ihmistä. Mutta myös Aabrahamilla taisi olla tieto kaupunkien karmeasta tilanteesta. Niinpä hän jatkoi kyselyään pudottaen lopulta vanhurskaiden määrän kymmeneen ihmiseen. Me tiedämme miten kävi: kaupungit tuhottiin! Kuitenkin Jumala pelasti Lootin perheen. Vanhurskas ei tuhoutunut jumalattoman kanssa!

Jeremian kirjassa on myös kohta, jossa Jumala lupaa säästää Jerusalemin, jos löytyy yksikään vanhurskas. Kohta löytyy Jeremian kirjan 5-luvusta.

Jer. 5:1 "Kierrelkää Jerusalemin katuja, katselkaa, tiedustelkaa ja etsikää sen toreilta. Jos löydätte yhdenkään, joka tekee oikein, ainoankaan, joka pyrkii uskollisuuteen, niin minä annan anteeksi Jerusalemille."

Nyt on kyse Jumalan omasta kansasta. Mutta mikä oli syynä Jumalan ankaraan tuomioon? Kansa oli alkanut Jumalan palvelemisen rinnalla palvella epäjumalia. He kyllä toivat uhreja Jumalalle, mutta samaan aikaan he olivat uskottomia Hänelle ja palvoivat epäjumalia. Erilaiset uskonnot olivat sekoittuneet keskenään ja siten myös uskollisuus yhdelle ainoalle ja oikealle Jumalalle oli kadonnut. Gomorran ja Sodoman synti oli homous ja väkivalta. Jerusalemin synti oli epäjumalan palveleminen. Jumalalle ei kelvannut se, että uhrit tuotiin Temppeliin. Jumala halusi, että ihmisten sydän oli ympärileikattu ja että he halusivat palvella yksin Häntä.

Kun näitä edellisiä kohtia vasten peilaa Jeesuksen epäilyä, että tokkopa Hän löytää uskoa maan päältä, nousee itselleni pelko, että Hän on oikeassa. Kun seuraa tämän päivän hengellistä kenttää, emme ole Gomorraa, Sodomaa tai Jerusalemia kummempia. Samat ongelmat on meidän seurakunnissa. Kaikki nämä asiat me hyväksymme, kuka enemmän kuka vähemmän. Ja samoja asioita me hyväksymme omaan elämäämme, kuka enemmän kuka vähemmän.

Näyttää siltä, että Suomeenkin on syntymässä homokirkko tai ainakin me hyväksymme seurakuntiin julkisesti homo- tai lesbosuhteessa olevat henkilöt, jopa julistajiksi. Ketään ei tule ajaa pois seurakunnasta, mutta jokaisen tulisi elää sopusoinnussa Raamatun Sanan kanssa. Homous on synti, mutta myös ahneus on synti. Meillä itsekullakin on elämässämme ne heikot kohdat, joiden kanssa joudumme kipuilemaan. Kuitenkin meidän tulisi pyrkiä niistä eroon. Ei sen takia, että laki niin sanoo, vaan sen vuoksi, että niillä teoilla me voimme murehduttaa Pyhän Hengen ja jatkaessa niitä, me erkanemme Jumalan armosta. Joidenkin asioiden kanssa joudumme kamppailemaan koko elämämme, jotkut asiat Jumala ottaa armossaan pois. Mutta silloinkin, kun kamppailemme ja lankeamme, me voimme tulla Jumalan eteen anomaan anteeksiantoa, koska Jeesus on kuollut senkin synnin vuoksi ristillä. On sitten eri asia, haluammeko Jumalan tahdon mukaiseen elämään vai emme….

Toinen vakava asia nousee näiden tekstien avulla esille ja se on uskottomuus Jumalalle. Me käymme seurakunnan tilaisuuksissa, rukoilemme ja luemme Raamattua. Nämä kaikki asiat ovat ihan oikeita ja niin meidän tulee tehdä. Samaan aikaan me luemme kirjoja, jotka ovat henkioppaan avulla kirjoitettuja. Yksi sellainen kirjailija on Sarah Youngin kirjoittama kirja “Jeesus kutsuu”. Tässä sekoitetaan New Age kristinuskoon. Jooga on jokaiselle tuttu käsite. Hindulainen munkki on sanonut, ettei ole joogaa ilman hindulaisuutta ja eikä hindulaisuutta ilman joogaa. Mindfull on yksi mietiskelymalli, joka on buddhalaisuudesta lähtöisin. Yleensä kaikki, joissa käytetään meditaatiota ovat jostain muusta lähteestä kuin Jeesuksesta. Me kyllä mietiskelemme, mutta meidän mietiskelymme kohteena on Raamatun Sana. Kun tähän vielä lisään haudoilta voiman hakemisen ja sen jakamisen muille, olen ehkä jo tuonut esille sen, että me emme ole uskollisia Jumalan Sanalle. Tähän on vielä lisättävä ne opit, joissa Jeesus ei ole sekä Jumala että ihminen ja myös se oppi, jossa Jeesus (muka) kuoli hengellisesti helvetissä Saatanan tappamana. Näistä opeista juontaa juurensa muutamat opit, joita meille tyrkytetään jatkuvasti ja jotka olemme nielleet koukkuineen päivineen. Ehkä mietit mitä ne ovat? Otan pari esimerkkiä. Kun kuulet, että sairauksia ajetaan henkinä pois ja uskovista ajetaan demoneita pois, kyseessä on JDS-oppi. Kun sinulle kerrotaan, että voit tehdä ihmeitä eli parantaa sairaita ja olet vasta silloin oikea uskova, kyseessä on Kenosis-oppi. Tämä on oppi, jossa Jeesus teki ihmeet joko ihmisyydestä käsin tai oli pelkästään ihminen. Nämä asiat on tässä todella suppeasti kerrottu ja suuntaa antavia. En vain oikein usko, että Jumala on tähän toimintaan mieltynyt.

Jeesus mahtaa olla oikeassa siinä, ettei Hän taida paljoakaan uskollisuutta maan päältä löytää. Kuitenkaan meillä kenelläkään ei ole aihetta osoittaa sormella toista ja sanoa, sinä et ole uskossa! Ainakin minä olen sellaisella paikalla tällä hetkellä, että en voi kenellekään niin sanoa. Voin ottaa itselleni sen, mitä Paavali sanoi Galatalaisille kirjeen alussa:

Minua ihmetyttää, että te niin pian olette luopumassa hänestä, joka on kutsunut teidät Kristuksen armossa, pois toisenlaiseen evankeliumiin. Se ei kuitenkaan ole mikään toinen evankeliumi. Jotkut vain hämmentävät teitä ja tahtovat vääristellä Kristuksen evankeliumia.

Mutta jos joku meistä - tai vaikka enkeli taivaasta - julistaisi teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä me olemme teille julistaneet, hän olkoon kirottu. Kuten olemme ennenkin sanoneet, niin sanon nyt taas: jos joku julistaa teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä olette saaneet, hän olkoon kirottu.

Ihmisiäkö minä nyt taivuttelen puolelleni vai Jumalaa? Tai pyrinkö olemaan ihmisille mieliksi? Jos vielä tahtoisin olla ihmisille mieliksi, en olisi Kristuksen palvelija.

Toinen evankeliumi on vallannut suurimman osan kristillistä seurakuntaa. Nämä opettajat hivuttautuvat seurakuntaan sisään. Ovat hivuttautuneet ja yhä suuremmassa määrin hivuttautuvat, ihan niin kuin Pietari kirjoittaa.

2 Piet. 2:1 Israelin kansan keskuudessa esiintyi kuitenkin myös vääriä profeettoja. Samoin on teidänkin joukossanne oleva vääriä opettajia, jotka kuljettavat keskuuteenne salaa turmiollisia harhaoppeja, kieltävätpä Herrankin, joka on ostanut heidät, ja tuottavat itselleen äkillisen tuhon.
2. Moni lähtee seuraamaan heidän irstauksiaan, ja heidän takiaan totuuden tie tulee häväistyksi.
3. Ahneudessaan he valheellisin sanoin pyrkivät hyötymään teistä. Mutta heille muinoin langetettu tuomio on yhä voimassa, heidän tuhonsa ei torku.

Vääriä opettajia ja profeettoja on ollut aina ja he ovat aina olleet myös suosittuja, koska he ovat miellyttäneet ihmisiä. Heidän puheensa on ollut lohduttavaa ja oikean tuntuista ja miksikä ei olisi ollut, koska he ovat osittain puhuneet totta ja vain osittain valhetta. Mutta kuitenkin heidän toimintansa on saanut monet kääntymään pois Jeesuksen luota uskottomuuteen Jumalalle. Pahinta on, että silloin menetetään myös pelastus. Tätä minä pelkään ja haluan siksi pysyä tällaisena heikkona ihmisenä Jeesuksessa ja Jumalan armossa! Rukoilen, että Jumala kasvattaa minua armossaan kohti sitä täydellisyyttä, jonka Hän on meille tulevaisuudessa luvannut! Tahdothan sinäkin, että Jeesus löytää juuri sinut uskollisena uskovana, kun Hän palaa?

Lähteet:(näitä opetuksia löytyy muiltakin)




Tunnisteet: , , , , , , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu