perjantai 19. toukokuuta 2017

Alussa!?

Kirja, Vanha, Pilviä, Puu, Linnut, Pankki, RushJohanneksen evankeliumi
Luku 1
1.Alussa oli Sana. Sana oli Jumalan luona,
ja Sana oli Jumala.
2. Hän oli alussa Jumalan luona.
3. Kaikki on syntynyt hänen kauttaan.
Ilman häntä ei ole syntynyt mitään, mikä syntynyt on.
4. Hänessä oli elämä, ja elämä oli ihmisten valo.
5. Valo loistaa pimeydessä, eikä pimeys ole saanut sitä valtaansa.




Tämä Johanneksen evankeliumin alku on minulle todella rakas kohta. Se tuo aina joulun mieleen. Oikeastaan se kertoo sen, kuka Jeesus on. Mahtava jouluevankeliumi!


Myös sen ensimmäinen sana on mielenkiintoinen. Alussa oli Sana. Mutta missä alussa se oli? Sana viittaa aikaan ennen maailman luomista eli iankaikkisuuteen. Jeesus oli jo ennen maailman luomista. Hän on ollut aina ja tähän tämä sana viittaa, vaikka se meille aikaan rajoittuvalle ihmiskunnalle on täysin käsittämätön asia. Kuinka Jumala voi olla ilman alkua? Mutta niin Sana meille opettaa. Tämä on varmaankin yksi niistä asioista, jotka meidän on vain uskottava, vaikka emme kykene sitä käsittämään luonnollisella järjellä.


Johanneksen evankeliumi alkaa iäisyydestä, kun taas 1 Mooseksen kirja alkaa maailman luomisesta, jota myös kuvataan sanalla “alussa”. Se on tämän näkyvän maailman alku. Jae kuuluu seuraavasti:


Alussa Jumala loi taivaat ja maan.


Alussa oli Sana ja Alussa Jumala loi? Jeesuksessa on luotu kaikki mitä on olemassa niin näkyvä maailma kuin myös näkymätön maailma. Siihen tämä alussa-sana viittaa. Jakeessa 3 kerrotaan näin:


Kaikki on syntynyt hänen kauttaan.
Ilman häntä ei ole syntynyt mitään, mikä syntynyt on.


1 Mooseksen kirjassa kerrotaan, että Jumala sanoi ja niin tapahtui. Paavali kertookin tästä meille tarkemmin Kol. 1:16.     


Hänessä (Jeesuksessa) luotiin kaikki, mitä on taivaissa ja maan päällä, näkyvät ja näkymättömät, olivatpa ne valtaistuimia tai herruuksia, hallituksia tai valtoja. Kaikki on luotu hänen kauttaan ja häneen.


Kaiken keskipiste on Jeesus. Olipa sitten kyseessä maapallo ja siinä olevat näkyvät asiat tai näkymättömät ja kaikki se mikä sitä ympäröi. Jakeessa 17 sanotaan näin: Hän on ennen kaikkea muuta, ja hänessä kaikki pysyy voimassa. Jeesuksessa ei vain luotu kaikkea, vaan kaikki pysyy hänen kauttaan voimassa. Ilman Jeesusta kaikki romahtaa. Kun ajattelemme, että Jeesuksessa Jumala on luonut kaiken ja sitä, että Jeesuksessa on myös meidät lunastettu, niin voimmeko muuta kuin ihmetellä sitä, että sinut ja minut on pelastettu? Luoja pelastaa luodun!


Hebr. kirjeen alussa kirjoittaja kirjoittaa seuraavasti:


Hebr. 1:1 Jumala puhui muinoin monesti ja monin tavoin isille profeettojen kautta.
2. Näinä viimeisinä päivinä hän on puhunut meille Pojan kautta, jonka hän on pannut kaiken perilliseksi ja jonka kautta hän myös on luonut maailmat.
3. Poika on Jumalan kirkkauden säteily ja hänen olemuksensa kuva, ja hän ylläpitää kaikkea sanansa voimalla. Toimitettuaan puhdistuksen synneistä hän on istuutunut Majesteetin oikealle puolelle korkeuksissa.


Jeesus on Jumalan Poika ja siten myös perillinen. Jeesus on siis Jumala ja Jeesuksessa me näemme Isän. Mutta minusta yksi tärkeimmistä asioista on, että Jumala puhuu meille Pojan eli Jeesuksen kautta Raamatussa. Niin kuin nyt tämäkin kohta, jossa meille kerrotaan, että Jeesus on toimittanut puhdistuksen synneistä! Haluatko sinä uskoa tämän? Sinun syntisi on puhdistettu, Jeesus on täyttänyt lain sinun puolestasi ja sinä olet siten pelastettu! Saat elää Jumalan armossa, etkä lain kirjaimen piinaamana! Ja kun olet viimeisellä tuomiolla, siellä on Jeesus sinua tuomitsemassa ja hän sanoo, että rangaistus on kärsitty! Sinut on armahdettu!


Miten Jeesus voi sen tehdä? Siksi, että hän on sekä alku ja loppu. Tämän maailman lopussa seisoo Jeesus Kristus ja ottaa omansa luokseen. Mutta ne, jotka eivät ole hänen omiaan, hän ajaa pois. Hän ei tunne heitä, vaikka he kertovat niistä ihmeteoista, joita he olivat tehneet Jeesuksen nimessä. Sillä tuomiolla ei meidän omat teot merkitse mitään. Niitä on turha haalata sinne, koska ne ovat kuin likainen vaate Jumalan edessä. Tilanne on sama kuin että toisin sinulle karmean likaisia vaatteita säkillisen ja sanoisin, että tässä on minun hyvät tekoni! Tuskin olisit ilahtunut! Siksi me voimme tuoda vain ne teot, jotka Jumala on meidän kauttamme tehnyt. No, tosiasiassa me emme taida aina tietää, mitä Jumala meidän kauttamme tekee ja siksi joudumme ihmettelemään, että olenko minä tällaistakin tehnyt. Hyvä niin, sillä muuten olisimme ylpeitä niistä ja ylpeys on kaikkien syntien äiti! Luulen niin, että Jumala joutuu antamaan meille niitä epäonnistumisia ja ongelmia, jotta me emme lankeaisi ylpeyden pauloihin.


Jakeessa 2 mainitaan, että nyt viimeisinä päivinä Jumala on puhunut Poikansa kautta. Tiesitkö, että me elämme vielä näitä viimeisiä päiviä odottaen Jeesuksen toista tulemista. Viimeisillä päivillä on ollut myös alku ja see on se hetki, kun Pyhä Henki laskeutui alas. Jokainen Jeesuksen oma on saanut myös Pyhän Hengen. Ja se aikakausi päättyy, kun Jeesus palaa takaisin ja luo uuden maan ja taivaat. Kun me nyt näemme kaikenlaisia sotia ja luonnonmullistuksia sekä kohtaamme eksytyksiä, me voimme nostaa katseemme kohti taivasta ja jonain päivänä me näemme Jeesuksen tulevan kaikessa loistossaan ja kirkkaudessaan sekä kaikessa siinä majesteettisuudessa, joka hänellä on. Sitä me odotamme ja sitä me kaipaamme, mutta tänään on pelastuksen päivä ja sinun elämälläsi voi olla uusi alku, jos et vielä ole suostunut pelastettavaksi Jeesuksessa Kristuksessa. Tämä on myös jokaiselle uskovalle uusi armon päivä! Kiitetään, että meillä on elämä Jeesuksessa Kristuksessa iankaikkisesti! Meillä on valo tämän pimeyden keskellä!

Tunnisteet: , , , , , , , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu