maanantai 14. syyskuuta 2020

Syödään ja juodaan,

 Virus, Yksittäinen, Corona, Coronavirus


Olen pohtinut tätä tilannetta, mikä on niin Suomessa kuin koko maailmassa. Olen kokenut, että Jumala kutsuu ihmisiä. Vanhassa testamentissa Jumala yrittää vetää kansaansa takaisin epäjumalanpalveluksesta erilaisilla keinoilla. Milloin oli kyseessä sota, milloin kuivuus tai rutto. Mutta kansa ei tahtonut palata Herran luokse. Paavali opettaa, että Vanhan Testamentin tapahtumat ovat meille esikuvaksi ja varoitukseksi.


1 Kor. 10:11. Tämä, mikä tapahtui heille, on esikuvallista, ja se on kirjoitettu varoitukseksi meille, joille on tullut maailmanaikojen loppukausi.


Jumala toimii ihan samoin tänään kuin Hän toimi Vanhan Testamentin aikana. Hän rakasti kansaansa ja Hän rakastaa meitä, jotka olemme vastaanottaneet pelastuksen Jeesuksessa Kristuksessa ja siksi kutsuu jokaista eksynyttä palaamaan takaisin. Ilmestyskirjassa olevat vitsaukset ovat myös Jumalan kutsua palata takaisin Jumalan luo kuin myös, että Jumala koettelee omiensa rakkauden. 


Joskus jokin Raamatun kohta alkaa elää ja niin minulle kävi seuraavien Jesajan kirjan jakeiden kohdalla.


Jes. 22:8. Hän riisui Juudaa suojaavan verhon. Sinä päivänä te loitte katseenne Metsätalon asevarastoon.

9. Te huomasitte paljon halkeamia Daavidin kaupungin muurissa. Te varastoitte vettä Alalammikkoon,

10. te laskitte Jerusalemin talot ja revitte hajalle taloja vahvistaaksenne muuria.

11. Molempien muurien väliin te teitte kokoamisaltaan Vanhanlammikon vesiä varten, mutta ette katsoneet häneen, joka tämän tuotti. Te ette huomanneet häntä, joka tämän kauan sitten valmisti.

12. Sinä päivänä Herra, Herra Sebaot, kutsui itkemään ja valittamaan, ajamaan pään paljaaksi ja vyöttäytymään säkkiin.

13. Mutta katso, iloitaan ja riemuitaan, tapetaan nautoja ja teurastetaan lampaita, syödään lihaa ja juodaan viiniä. "Syödään ja juodaan, sillä huomenna me kuolemme."


Se mitä nyt kirjoitan ei ole profetiaa mielestäni. Näin sieluni silmin, että Suomessa toimitaan juuri samoin kuin Jesaja tässä kertoo Jerusalemissa tehdyn. Jumala lähetti viruksen maailmaan. Suomessakin tehtiin kaikkensa, että se saatiin kuriin. Haalittiin suojavarusteita. Tehtiin sitä sun tätä. Entä sitten? Nyt kun hetken näytti hyvältä kansa alkoi juhlia. Motto näyttää aika paljon samalta kuin Jerusalemissa. "Syödään ja juodaan, sillä huomenna me kuolemme." Ilonpito, matkustaminen, urheilu, kulttuuri ja juhliminen näyttää olevan etusijalla. Ei siinä sinällään mitään pahaa ole, mutta niiden kautta virus leviää yhä nopeammin. Se on niin surullista.


Jumala kutsuu ihmisiä luokseen, mutta ihmiset eivät tahdo tulla. Monet pelkäävät, että kuolevat tähän virukseen. Osa uhoaa, että johonkinhan sitä kuollaan. Osa väittää, että koko virusta ei ole olemassakaan ja osa väittää, että se on uusi salaliitto. Osa julistaa kaikki virukseen sairastuneet terveiksi. Osa uhoaa, ettei heihin virus tartu. Kuitenkaan ihmiset eivät tee sitä, mikä olisi nyt kaikkein tärkeintä. He eivät nöyrry Jumalan käden alle ja rukoile anteeksiantoa. He eivät mene ristin juurelle. Monet pakenevat totuutta. Jumala kutsuu! Ihmiset eivät halua kuulla Jumalasta.


Jeesus Kristus on ainoa tie Jumalan luokse. Nyt jos koskaan, meidän tulee tietää tämä ja ottaa vastaan Jumalan antama pelastus. Itse ajattelen, että tämä on viimeisten päivien alkusoittoa. Aika tulee pahenemaan. Ihmisiä tulee siellä täällä uskoon, mutta suurta herätystä meille ei ole luvattu. Se mitä Raamattu lupaa on eksytys, energia eksytys. Se tulee voimistumaan, kuten kaikki muutkin Jumalan lupaamat vitsaukset. Meidän ei tarvitse pelätä, meidän, jotka olemme Herran omia. Hän antaa omilleen voiman kohdata nämä kaikki mitä tuleman on. Suomessa emme oikein ymmärrä, että maailmalla kuolee uskonsa tähden paljon ihmisiä. Heitä vangitaan ja kidutetaan. Se on pientä, mitä täällä tapahtuu. Silti meidän tulee nostaa katseemme ja odottaa Herraamme Jeesusta Kristusta tulevaksi. Iloita siitä, että kohta tämä loppuu ja saamme olla Herramme kanssa ainiaan.


Näihin mietteisiin lopetan…


Siunausta päivääsi.



Tunnisteet: , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu