torstai 3. syyskuuta 2020

Rakastatko lähimmäistäsi korona-aikana?

Naamio, Suojelu, Coronavirus, Covid-19


Täällä Kuhmossa on nyt todettu koronarypäs. Olemme tähän asti eläneet kuin Herran kukkarossa. Täällä ei ollut edes maskisuositusta. Kaikki paikat olivat auki ja elämä alkoi rullata eteenpäin, kunnes räjähti. Jos joku ei tiennyt, missä Kuhmo sijaitsee, nyt tietää. Pankki kiinni, kirjasto osittain kiinni, lukio etäopetukseen, kaupungintalo kiinni, uimahalli kiinni, jäähalli kiinni ja kaikki ryhmät peruttu. Seurakuntien toiminta osittain keskeytetty. Huhuh, rankasti lähti torjunta käyntiin, mutta hyvä niin. Ai niin ja se paljon parjattu maskisuositus tuli voimaan. 


Moni kristitty on negatiivisesti suhtautunut näihin suosituksiin, joita koronan vuoksi on asetettu. “Ei se minuun tartu!” on aika tuttu lause. Kun olen uskossa, ei minuun korona tartu on luulo, joka voi sattua omaan nilkkaa ja pahimmillaan levittää (voisi sanoa) tahallaan koronaa kaikkialle. Minusta tuon kaltainen asenne on Jumalan kiusaamista. Sellaiseksi Jeesus nimesi Perkeleen käskyn hypätä temppelin harjalta.


Matt. 4:5. Sitten Paholainen vei hänet pyhään kaupunkiin, asetti hänet temppelin harjalle

6. ja sanoi: "Jos olet Jumalan Poika, niin heittäydy alas, sillä on kirjoitettu: 'Hän antaa enkeleilleen käskyn sinusta' ja 'He kantavat sinua käsillään, ettet loukkaisi jalkaasi kiveen.'"

Ps. 91:11-12

7. Jeesus sanoi hänelle: "On myös kirjoitettu: 'Älä kiusaa Herraa, sinun Jumalaasi.'"


Niin kauan kuin Suomen laki ja suositukset eivät ole Raamatun Sanaa vastaan, niitä tulee noudattaa. Esivalta on Jumalan asettama, myös Suomessa.


Room. 14:1. Jokaisen tulee olla alamainen sille esivallalle, jonka alainen hän on. Eihän ole esivaltaa, joka ei olisi Jumalalta. Ne esivallat, jotka ovat olemassa, ovat Jumalan asettamia.

2. Joka siis asettuu esivaltaa vastaan, nousee Jumalan säädöstä vastaan, mutta ne, jotka nousevat vastaan, tuottavat itselleen tuomion.


Nyt on hyvä muistaa, että tämä teksti on kirjoitettu vainojen aikaan. Silti kristittyjä käskettiin olemaan alamainen esivallalle. Kun he eivät suostuneet sanomaan keisaria Herraksi, koska Jeesus on Herra, perustui se siihen, että tämä käsky oli vastoin Raamatun Sanaa. Niinpä meidänkin on kuuliaisesti noudatettava erilaisia suosituksia tänä korona aikana, koska ne eivät ole Raamatun Sanaa vastaan, vaan suojelevat Jumalan antamaa elämää. Se on Jumalan tahto meihin nähden.


Meitä koskee myös rakkauden kaksoiskäsky, jonka mukaan meidän tulee rakastaa lähimmäistämme kuin itseämme. Jos me emme pidä maskia, emme myöskään rakasta lähimmäisiämme, vaan haluamme heille pahaa. Sitäkö Jumala käski meidän tehdä? Samoin ajattelen, että on lähimmäisen rakkautta asentaa puhelimeen, jos vain on mahdollista, koronavilkku. On itsekkyyttä ajatella vain itseään, mutta on rakkautta ajatella toisten hyvinvointia.


Jostain syystä juuri uskovat ovat näinä aikoina itsekkäitä, eivätkä ajattele muita. Tämä ei tietenkään koske kaikkia, mutta liian paljon on näitä ihmisiä. Jumala on antanut meille erilaisia toimintamalleja ja jopa teknisiä laitteita ja lääkkeitä, jotta pysyisimme terveinä, niin uskovat laittavat ne Perkeleen teoiksi. Perkele ei tee mitään sellaista, jota Jumala ei salli ja Perkele pyrkii viemään niin uskomattomat kuin uskossa olevat kauemmaksi Jeesuksesta. Nyt Perkele näyttää käyttävän uskovien itsekkyyttä ja epäluuloa hyväkseen ja näin turmelemaan Jumalan hyvää työtä, saaden uskovien katseen pois Kristuksesta.


Jos kaikki toimisivat edellämainitulla tavalla, korona riehuisi täällä valtoimenaan ja moni meistä olisi kuollut turhaan. Ja samalla se osoittaisi, että meillä ei ole minkäänlaista lähimmäisen rakkautta. Niin kauan kuin korona on jossain tuolla muualla, on erittäin helppo jättää suositukset huomioimatta. Mutta kun se on pihapiirissä, tilanne muuttuu päälaelleen. Ihan vain tiedän tämän omasta kokemuksesta.


Näihin mietteisiin lopetan….

Siunausta päivääsi.





  


Tunnisteet: , , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu